Jesteś zainteresowany udziałem? Zadzwoń do Leśnego 603 650 536.
Jak to działa?
1. Znajdź teren (gminny lub własny).
2. SSK Trzy Twierdze zobowiązuje się dopełnić formalności związanych z zalegalizowaniem obiektu, przez co rozumiemy zatwierdzenie regulaminu strzelnicy, oraz inne, ewentualnie wymagane formalności, związane z daną lokalizacją.
3. SSK Trzy Twierdze zobowiązuje się zabezpieczyć lokalizację strzelnicy, tak aby możliwe było korzystanie z niej w sposób bezpieczny zarówno dla korzystających jak i osób postronnych (wygrodzenie terenu strzelnicy oraz odpowiednie oznakowanie).
4. SSK Trzy Twierdze wyznaczy opiekuna obiektu, tj osobę (lub osoby) posiadającą uprawnienia:
a) Pozwolenie na broń.
b) Uprawnienia Prowadzącego Strzelanie.
Oczywiście, będziesz to TY, oraz osoby "pomocnicze" które wspólnie wyznaczymy. Generalnie to TY rządzisz na strzelnicy.
5. Strzelnica jest dostępna bezpłatnie dla wszystkich osób stowarzyszonych w SSK Trzy Twierdze.
6. Na strzelnicy wprowadzony zostanie zakaz prowadzenia działalności komercyjnej, będzie to obiekt służący lokalnej społeczności w celach rekreacyjno – szkoleniowych.
Pytania i odpowiedzi.
PYT: kto ponosi koszty dzierżawy, jeżeli strzelnica zlokalizowana jest na terenie gminnym?
ODP: SSK Trzy Twierdze. Z reguły negocjujemy niskie stawki dzierżawy, którą opłacamy ze składek członkowskich
PYT: jeżeli nie należę do SSK Trzy Twierdze, czy mogę skorzystać z Waszej strzelnicy odpłatnie?
ODP: Nie, nie jesteśmy organizacją komercyjną, nie prowadzimy działalności gospodarczej. Ale możesz zapisać się do naszego Stowarzyszenia, i wtedy w "cenie" 86 groszy dziennie (300 zł rocznie) masz darmowy dostęp do całej sieci strzelnic
PYT: Czy mogę zabrać na strzelnicę grupę kolegów z pracy i dać im odpłatnie postrzelać?
ODP: wykluczone. To jest strzelnica do naszej rekreacji, nie do prowadzenia działalności zarobkowej. Możesz zabrać rodzinę, kumpla, i dać im postrzelać za free
PYT: Czy muszę mieć uprawnienia "prowadzącego strzelanie" aby móc strzelać na darmowych strzelnicach SSK TT?
ODP: na strzelnicy ZAWSZE musi być osoba z uprawnieniami. WIęc jeżeli Ty jeszcze nie masz takowych, musisz zadbać by wraz z Tobą na strzelnicy był ktoś kto ma takowe uprawnienia. Jeżeli idziesz strzelać SAM - musisz mieć prowadzącego strzelanie. Taka zasada.